Nyheter

Cliff Isaksen til Gratangen

Tromsøværingen Cliff Isaksen!
Duoen Cliff Universal består av Cliff Isaksen på sang, bass og gitar, og Trond-Helge
Nordli på trommer.

 

 

Siden høsten 2003 har disse karene turnert vårt langstrakte land uten stopp.
Hoved-tanken bak dette konseptet, er å spille mindre låter av «standard-repertoaret» som mange andre spiller, men låter som alikevell får et festglad publikum til å nikke gjenkjennende
på hodet.

 

I tillegg fremfører de låtene med sin helt særegne groovy stil, som har fått mangt et øyenbryn til å løfte seg litt ekstra i de sene nattetimer.
Paul Young hadde for eksempel dette å si, da han hørte duoen i slutten av 2013 i Tromsø;
«Dette er den råeste duoen jeg noen gang har hørt!! Utrolig å høre sånn trøkk fra bare to personer…»
Spillestilen beskrives ofte både som funky og groovy, og med et repertoar som har en god variasjon av alt fra tradisjonelle hits fra 70-tallet og fram til dagens ferskeste hits fra VG-lista.
Begge to har utdanning fra nordnorsk musikk-konservatorium i Tromsø, der Trond-Helge trakk det lengste strået, og fullførte sin master i rytmisk musikk våren 2013.

Hver for seg har de også gjort en rekke interessante ting:
Cliff er 99% blind, men det har ikke stoppet han fra å være mer eller mindre fulltidsmusiker fra ’99. Han har også vært å se i diverse TV-produksjoner gjennom årene. 2003 var året da han deltok i Idol, og i 2009 gjorde han igjen stor suksess i «Det store korslaget» på TV 2, som en av solistene i laget til Jørn Hoel.
I 2013, har han også vært å se som stunt-blinding og programleder for sitt eget TV-show på Web-TV til nordlys.no

Cliff har spilt med mange kjente og respekterte musikere opp gjennom årene, bl.a. Bugge Wesseltoft, Jan-Gunnar Hoff, Jørun Bøgeberg, Elg, Eivind «Rattiti» Løberg og Jørn Hoel.

Trond-Helge er en av de mye brukte trommisene i lands-delen, og er kjent for sin vannvittige teknikk og sin gode smak for gyngende tromme-rytmer av en annen verden. Han har spilt med navn som Nils Landgren, Bendik Hofseth, Bjørn Kjellemyr, Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen.

Sammen er de plumbo, eller Cliff Universal som deres virkelige navn er, og leverer varene så det holder, godt ispedd av uhøytidelig nordnorsk humor og stor musikalsk spilleglede!

  • Treff: 1915

© 2019 Gratangen Kystlag

Nettside utformet av Trønder Data