Nyheter

Første tur med Straumnes

Hva er et Kystlag uten båt?

Eller hva er vel båt uten mannskap.

Disse går ofte hånd i hånd.


Så heldig var vi forrige helg, at det kom flere ungdommer fra Harstad. I Harstad bor de til daglig, har sin jobb og søker ofte ut i distriktet etter nye opplevelser. 

Lørdag kl 12.00 var planen å legge fra kai, med retning dithen skreien var. Straumnes var vi derimot usikre på, ettersom rapportene om båten var uviss. Uansett ble alle eggene lagt i samme kurv, og lørdags morgen satte alle syv kursen mot Gratangen. Skiene ble også med som en plan-B. Ved ankomst møtte Ronny Grindstein oss på kaien. Han er en av de få som kjenner båten, og som til og med har skiftet motor Straumnes. Grunnen til at Ronny møtte oss, var enkel. En skikkelig gjennomgang med alle involvert, gjør mannskapet sikrere, jobben for kapteinen enklere, og vi får kjennskap til hva som er feil og hvorfor. 

Et par ting som ble avdekt var

1: Gul farge på girolje. Ikke veldig drastisk, men indikerer lekkasje og inntrenging av vann. 

2: Tomt for olje på roret. Ny hydraulisk olje ble fylt på, og avviket lukket. 

3: Feil med ovn i byssa. Ovnen fikk ikke tilfylling av diesel, og dette ble løst ved å utføre en by-pass. For sikkerhets skyld ble løsningen tetthetsprøvd, og var kun påtent mens det befant seg folk i byssa. 

Flere ting ble avdekt underveis på turen, men mannskapet visste hva som var galt, og at disse problemene ikke utgjorde noen fare for båt eller mannskapet. 

Storsjarmøren Straumnes gjorde inntrykk underveis, mens mannskapet fant sine oppgaver å gjøre. Middagen kom på boret, fersk kokt torsk og potet. Frokosten på søndag bestod av en stor gryte med havregrøt, multer, kokos og kunne nok mettet en besetning til. 

Du kan selv bedømme turen ut fra bildene, men det mest positive er selvfølgelig at besetningen hadde det fint om bord.

Fornøyde medlemmer gjennom bruk av de båtene vi har, vil være viktig fremover. Det gjelder for alle båtene som Straumnes, Grytis, Kjeksen og Oddvar. Båtene har hver sin utfordring og nødvendig kunnskap som må til, for at du kan ferdes trygt. Den kunnskapen kan vi tilby deg i Kystlaget, slik at du finner noe som er hyggelig, lærerikt og gir deg fine minner. 

Er du medlem, eller bare ønsker mer informasjon om hvilke båter Gratangen Kystlag har tilgjengelig?

Kontakt følgende:

robåten Oddvar og fembøringen Grytir: Marit Mørtsell 930 22 402

robåten Kjeksen: Agnar Kalseth 901 98 986

Kutteren Straumnes: Ruben Åkenes 942 59 510


Meld deg inn her: https://bit.ly/3rQ6ymJ

 

 

  • Treff: 1130

© 2019 Gratangen Kystlag

Nettside utformet av Trønder Data