Nyheter

Konsert med Thea Floer Kulseng

 

For den yngste som besøker Foldvik Marked og Kystkulturfestival har vi i år gleden av å fortelle at Mgp vinner fra 2015, Thea Floer Kulseng fra Harstad, inntar Utescenen med to lokale, dyktige dansere.

 

Sammen vil de gi publikum en fantastisk og minneverdig opplevelse. showet til Thea Floer Kulseng og de tilnærmet profesjonelle danserne har fått mange lovord der de tidligere har opptrådt.

I tiden som er gått etter seieren Mgp jr. har hun vært en aktiv artist som har bak seg hele 97 opptredener, to runder med Mgp jr. juleturneer med konserter på alle de største kulturhus i landet.

Hun har sunget med lokale og kjente artister, blitt hørt og sett på i radio og i Tv-programmer. Thea hadde også hovedrollen i det store julespillet på Harstad kulturhus i 2017, og har sagt ja til å inneha den også inneværende år. Thea Floer Kulseng stortrives på scenen og får overveldende respons på sin evne til å kommunisere med folk. Det blir familieshow på utescenen der denne talentfulle Harstadjenta og hennes dansere kjører Mgp jr. låter, coverlåter og egne låter.

  • Treff: 1432

Hyllest til kasjetten

Vær hilset de menn som i Nord Noreg bur
Som syns at kasjetten, det er kultur.

Vær hilset de herrer brave
Som bygger og bor utmed havet

Et plagg for et hode med vett og forstand,
Kasjetten er dog for den staute mann
Med sunne fornuft og med save.

Som konfirmant han satte den på
Og hadde den på, og hadde den på
Til håra ble grå.

Og mang en feskar og Høvedsmann staut falt over bord,
Men kasjetten den flaut.

Mannen var ei mer at finne,
Men kasjetten, den hadde de som et minne.

Ofte du så den hang på en vegg,
Også du så den med utfuggel egg.

Til knerting av fluer den brukes jo titt,
Og til å børste bort lort og skitt.

Så brukes den også til hilsning galant,
Også den kvinnens hjerte vant.

Så en mann kan prydes med mangt og et,
Men ingenting pryder en mann – som kasjett.

Tormod Johansen

  • Treff: 1209

Campinglivet på Kystkulturfestivalen

På nesten hver ledig flekk plen og nyslått gress i hele Foldvikbygda fylles det årlig opp med bodfolk, handverkere og andre besøkende til Foldvik Marked og Kystkulturfestival.

 

Mange kommer med bobiler i alle størrelser, campingvogner, motorsykler og ikke minst biler av ymse slag. Ikke så rent få velger å campe i telt, uansett vær for å få med seg markedshelga.

I fire år på rad har Lisbeth Robertsen og Vanja Olsen pakket telt og utstyr i bilen og tatt den lange veien fra Bø i Vesterålen for å komme til Foldvik Marked og kystkulturfestival. – sist vi var her teltet vi blant ripsbærbuskene i en hage, det syntes vi var både idyllisk og artig.

Nå sist august fant vi dem i et hjørne av en stor hage der de satt ved dekket bord, godt påhyrt i den lett kjølige augustkvelden.

De unge damene fra Vesterålen har duk på bordet, myggspiral som brenner, godt i glassene og hverandres selskap. Her er det kjempekoselig å være, forteller de. De forteller at de bruker å kombinere turen til Foldvik med en snartur over grensen for å handle litt hos søta bror og en tur innom Narvik. Men når det er gjort, så er det bare å nyte helgen og oppleve alt som foregår inne på markedsområdet

  • Treff: 1028

Begynnelsen på et grønt marked

Gratangen Kystlag satser på rent og bærekraftig miljø.

 

Derfor vil årets marked ha en grønn profil der man er opptatt av søppelsortering på riktig måte og redusere bruken av plastprodukter. som gjest under årets arrangement vil du derfor finne godt merkede søppelbokser slik at du også kan hjelpe til med å putte de ulike typene søppel på riktig plass.

For båtgjestene vil det også bli satt opp tilgjengelige søppelbokser. Man ønsker å unngå forsøpling på havet og nede i fjæra.

I år vil du for eksempel i stedet for plastbestikk, få det av bambus, en type trebestikk.

Dette håper kystlaget skal bli tatt godt imot av alle besøkende. HRS vil ha stand på området og ansatte som vil kunne bidra med all informasjon om kildesortering og miljøvennlige alternativer til daglig bruk. Gratangen Kystlag har, i samarbeid med barnehagen og skolen i Gratangsbotn, adoptert stranda i fjordbotn.

Det er en plass de ofte er på tur i og der plukker de stadig søppel og holder det rent og fint til alles trivsel, såvel mennesker, fugler, fisk og firbeinte.

  • Treff: 1049

Cliff Isaksen til Gratangen

Tromsøværingen Cliff Isaksen!
Duoen Cliff Universal består av Cliff Isaksen på sang, bass og gitar, og Trond-Helge
Nordli på trommer.

 

 

Siden høsten 2003 har disse karene turnert vårt langstrakte land uten stopp.
Hoved-tanken bak dette konseptet, er å spille mindre låter av «standard-repertoaret» som mange andre spiller, men låter som alikevell får et festglad publikum til å nikke gjenkjennende
på hodet.

 

I tillegg fremfører de låtene med sin helt særegne groovy stil, som har fått mangt et øyenbryn til å løfte seg litt ekstra i de sene nattetimer.
Paul Young hadde for eksempel dette å si, da han hørte duoen i slutten av 2013 i Tromsø;
«Dette er den råeste duoen jeg noen gang har hørt!! Utrolig å høre sånn trøkk fra bare to personer…»
Spillestilen beskrives ofte både som funky og groovy, og med et repertoar som har en god variasjon av alt fra tradisjonelle hits fra 70-tallet og fram til dagens ferskeste hits fra VG-lista.
Begge to har utdanning fra nordnorsk musikk-konservatorium i Tromsø, der Trond-Helge trakk det lengste strået, og fullførte sin master i rytmisk musikk våren 2013.

Hver for seg har de også gjort en rekke interessante ting:
Cliff er 99% blind, men det har ikke stoppet han fra å være mer eller mindre fulltidsmusiker fra ’99. Han har også vært å se i diverse TV-produksjoner gjennom årene. 2003 var året da han deltok i Idol, og i 2009 gjorde han igjen stor suksess i «Det store korslaget» på TV 2, som en av solistene i laget til Jørn Hoel.
I 2013, har han også vært å se som stunt-blinding og programleder for sitt eget TV-show på Web-TV til nordlys.no

Cliff har spilt med mange kjente og respekterte musikere opp gjennom årene, bl.a. Bugge Wesseltoft, Jan-Gunnar Hoff, Jørun Bøgeberg, Elg, Eivind «Rattiti» Løberg og Jørn Hoel.

Trond-Helge er en av de mye brukte trommisene i lands-delen, og er kjent for sin vannvittige teknikk og sin gode smak for gyngende tromme-rytmer av en annen verden. Han har spilt med navn som Nils Landgren, Bendik Hofseth, Bjørn Kjellemyr, Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen.

Sammen er de plumbo, eller Cliff Universal som deres virkelige navn er, og leverer varene så det holder, godt ispedd av uhøytidelig nordnorsk humor og stor musikalsk spilleglede!

  • Treff: 1059

© 2019 Gratangen Kystlag

Nettside utformet av Trønder Data